2008. július 13., vasárnap

Ananászos joghurtital

2 pohárhoz:
25 g friss bazsalikom (náhány levél díszítésnek)
1 lédús anannász
4 gombóc joghurtos jégkrém (vanília-, citrom vagy narancs)
porcukor a díszítéshez

A meghámozott feldarabolt ananászt és az összetépkedett bazsalikomleveleket tegyük gyümölcscentrifugába, majd a levet hűtsük le.
Az ananászlevet öntsük magas poharakba, tegyünk bele 2-2 gombóc jégkrémet. Díszítsük porcukros bazsalikomlevelekkel.

Változat a fenti receptre:

Itthon joghurtos jégkrémből csak erdei gyümölcsöset találtam. Ilyennel készítve az ananász helyett használjunk ribizlit vagy málnát és/vagy fagyasztott eredei gyümölcsmixet.

Más ötlet:
Az ananászos változat elkészíthető egy gombóc light madártej + egy gombóc citromsorbet jégkrémmel. Persze akkor már nem joghurtos-ananászos, de még mindig light!

Forrás: Turmixok, koktélok és gyümölcsitalok (Cser, 2006) 201. oldal

Suzannah Oliver és Joanna Farlow óriáskönyvében számos remek friss és vitamindús szomjoltó található 256 oldalon.

Nincsenek megjegyzések: