2008. június 26., csütörtök

Bloggerek és sorbetek

A sorbet elnevezés alapvetően tejmentes vagyis vizes gyümölcsjégkrémet rejt, amely csak gyümölcspüréből, cukor (esetleg alkohol, citromlé) hozzáadásával készül. A házi készítésű változatokat tejallergisok és tejcukor-érzékenyek is fogyaszthatják. Bolti sorbeteknél mindig ellenőrizzük az élelmiszercímkét! bővebben

Ebben a hőségben a legjobb frissítő a sorbet, ezért a legkiválóbb gasztrobloggerek receptjeiből válogattam. Ezúton is szeretettel gratulálok a Goldenblog-nyertes Ízbolygónak, Fűszeres Eszternek és Dolce Vitának!

Citromsorbet Prantétól
Málnasorbet Prantétól
Mentás citrussorbet Dolce Vitától
Bodzavirág sorbet Mézesmadzagtól
Meggysorbet Mézesmadzagtól
Banánsorbet Vimizótól
Házi málnasorbet őszibarackban Chili és Vaníliától
Mojitosorbet Max konyhájából

És egy rendhagyó, de remek keserűcsokoládé-sorbet Chili és Vaníliától.

Nincsenek megjegyzések: