2008. május 18., vasárnap

Vaníliafagylaltos sárgadinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre:
1 db közepes nagyságú, érett sárgadinnye
2 dl tejszín
50 g méz
2 dl muskotályos bor
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
10 g friss gyömbér
20 g pirított mandula
4 gombóc Carte d’Or light vaníliajégkrém
1 db citrom
mentalevél

Elkészítés:
A dinnye felét 0,5 x 0,5 cm-es nagyságú kockákra vágjuk. A megmaradt dinnyét turmixoljuk. A tejszínt, a mézet, a muskotályos bort, és a finomra reszelt friss gyömbért jól összekeverjük. Ezek után hozzáadjuk a turmixolt dinnyét. Porcukor, vanillincukor és frissen facsart citromlé hozzáadásával tehetjük még ízletesebbé a pikáns levesünket. Óvatosan a leveshez keverjük az apró kockára vágott dinnyét. Tálalásig jól lehűtjük. Hidegen, adagonként egy gombóc vaníliafagylalttal tálaljuk. Mentalevelekkel és pirított mandulaszeletekkel díszíthetjük.

Forrás: Dr. Oetker

Nincsenek megjegyzések: