2008. április 9., szerda

Gyümölcsjoghurtparfé light

Hozzávalók:
4 dl joghurt
30 dkg tisztított, kimagozott meggy
2 teáskanál folyékony édesítőszer
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál zselatinpor

Elkészítés:
Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0,5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keverékhez hozzáöntjük a zselatinos vizet, és ismét összekeverjük, majd azonnal betöltjük egy folpackkal bélelt, tetszés szerinti formába. Jó keményre fagyasztjuk.
Előkészítési ideje: kb. 25 perc.

Forrás: Receptbázis
Fotó: Scott Liddell

Nincsenek megjegyzések: